Select Page

Trendi spletnega oblikovanja se nenehno spreminjajo. V letu 2020 je pogled na tehnologijo in možnosti opravljanja z njo resnično neskončen. Pa vendar le obstajajo nekateri slogi in tehnike oblikovanja, ki v trenutnem času najbolj pritegnejo pozornost večini obiskovalcev spletnih strani.

Kakšni trendi so v letu 2020?
Nekateri vrhunski oblikovalci spletnih strani, menijo, da se tokratni trendi ne bodo veliko spreminjali v naslednjih nekaj letih. Na podlagi njihovega znanja smo izbrali nekaj ključnih točk za vašo spletno stran.

1. Temni način
2. Popolnosti, ki dodajajo osebnost
3. 3D elementi
4. Fotografija in Video
5. Minimalistično gradivo

 

1. Temni način

V letošnjem letu predvsem prevladuje temni način, sprva se je začel pojavljati na družbenih omrežjih sedaj pa tudi na spletnih straneh. Zakaj je temu tako? Temna ozadja bolj poudarjajo oblikovalske elemente, kar ustvarja večje kontrastno razmerje z uporabo drugih barv oziroma elementov v ospredju. S tem se poveča možnost vizualne ergonomije in pri tem tudi zmanjšuje obremenitev oči.

 

2. Popolnost, ki oddaja osebnost

Ste kdaj obiskali neko spletno stran pri kateri niste vedeli na kakšen način vam sporoča ikone in določene elemente? Nepopolni, ročno narisani elementi oblikovanja vam vbrizgajo čustva in človečnost v spletno stran. Uporabniki hrepenijo po naravnih videzih in neosebnih grafikah.
Ne glede na to ali gre za ročno narisane ikone ali ročno narejene ilustracijo, bomo v letu 2020 videli več oblikovalskega značaja na področju spletnega oblikovanja.

 

3. 3D elementi

Uporaba 3D elementov je trend današnjega časa prav tako celotna 3D tehnologije. 3D oblike nam dajo občutek realnosti in prisotnosti v prostoru. To so močni elementi, ki prav tako vplivajo na naša čustva in misli.

 

4. Fotografija in Video

Vsi uporabniki interneta smo postali popolnoma vizualni tipi. Slika pove več kot 1000 besed in to je tudi verjetno razlog zakaj je v velikem porastu slika in video.
V današnjem hitrem času si malo kdo vzame čas za branje dolgega romana na spletnih straneh. Zato je priporočljivo, da vnesete čim več slik, ki ponazarja vašo dejavnost in video predstavitev.

 

5. Minimalistično gradivo

Internet je v nekaj letih postal enostavno prevelik za zbiranje le pravih in realnih informacij. V kolikor vaš obiskovalec obišče vašo spletno stran je najbrž prišel z nekim namenom. Zato je potrebno obiskovalcu le kar se da hitro in na najlažji način zagotoviti njegove želje in odgovore na vprašanja.
Naj bo vaše gradivo minimalistično in naj vsebuje močno sporočilo oziroma odgovor na vprašanje.

Spletna stran, ki uporablja vse te elemente, je zagotovo ena najboljših spletnih strani, ki zagotavlja dobro uporabniško izkušnjo!
Poskusite tudi vi in s tem pridobite večjo prepoznavnost in vaše potencialne kupce.

 

V kolikor imate kakršno koli vprašanje ali želite izdelati/prenoviti vašo spletno stran smo vam vedno na voljo! 

Kontaktirajte nas